recept

Senaste inläggen

Av Qia - 9 mars 2008 11:06

Ugnsbakade ägg

1 ägg
2 msk grädde
4 st kräftstjärtar
1 tsk gräslök
1 tsk Creme fraiche
1 tsk Stenbitsrom

Skär runt toppen av ägget med en vass kniv så mycket att man får i en liten sked. Häll ur ägget i en bunke. Vispa ihop med 2 msk grädde. Hacka kräftstjärtar och gräslök och blanda i äggsmeten. Krydda med salt och peppar.
Skölj ur äggskalen och häll i smeten.
Baka i ugn i 95 grader, ca 30 minuter, eller tills smeten har stelnat.

Blanda Creme fraiche med stenbitsrom, lägg på ägget.
Tips: Spara äggkartongen för att baka äggen i ugnen.

BMW

Av Qia - 8 mars 2008 17:49

BMW

2 cl Bailey’s
2 cl Malibu
2 cl Whisky

Lika delar Bailey’s, Malibu och Whisky skakas.
Servera i whisky-glas. On the rocks!

Samma som drinken Russian Mother, fast med whisky istället för vodka.

Av Qia - 8 mars 2008 17:47

Razzita

6 cl Bacardi Razz
krossad is
1/2 pressad färsk lime

Fyll ett rocksglas fullt med krossad is
Häll över 6 cl Baccardi Razz
Pressa en färsk lime över, och rör om
Dekorera gärna med några hallon eller en limeklyfta på glaskanten

Av Qia - 8 mars 2008 17:47

Sweet Apple

4 cl Bacardi Apple
2 cl jordgubbslikör
8 cl cranberryjuice
krossad is

Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och servera i ett highballglas fyllt med krossad is.
Toppa med sodavatten
Dekorera med en äppelskiva

Av Qia - 8 mars 2008 17:46

Montenegro non troppo

2 cl rom
2 cl Brandy eller Cognac
4-6 cl citronjuice

Häll ingredienserna i en shaker.
Skaka och servera i coktailglas.

Av Qia - 7 mars 2008 16:03

Pasta med lövbiff


4 hg lövbiff
2 hg champinjoner
1 mindre purjolök
1 burk Lätt creme fraiche
1 dl vitt vin
2 msk fransk senap
2 msk soja
1 knippa persilja ( alt 1 pkt fryst persilja att röra i precis innan pastasåsen är klar)
peppar & salt

valfri pasta

så här gör du:
1. Strimla lövbiff fint. Skär champinjoner i små bitar. skiva purjolölök och hacka persilja.

2. Bryn lök, champinjoner och lövbiff. Häll på grädde, vin, senap, och soja. Fortsätt att småputtra i 10 minuter.

(koka pasta under tiden)

3. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja innan servering.

Av Qia - 7 mars 2008 15:54

Kycklingbiff med bulgursallad & avokadokräm




Ingredienser:
4 portioner bulgur

 1 grönsaksbuljongtärning

 400-600 g kycklingkött 

1 ägg

2 msk crème fraiche

1 kruka koriander

salt och peppar

rapsolja och lite flytande margarin

 2 avokados

saften av 0,5 citron

1 dl rostade sesamfrön

 ruccolasallad

Gör så här:
Börja med att koka bulgurn. Mixa kycklingköttet med mixerstav och lägg i en skål. Tillsätt ägg, crème fraiche, hackad färsk koriander och lite salt och peppar. Forma färsen till 8 platta biffar. Stek biffarna på medelstark värme i rapsolja och lite flytande margarin tills ytan är gyllenbrun och det hela är genomstekt. Mosa avokadorna med en gaffel och blanda ner citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Servera med rucolasallad.

Av Qia - 6 mars 2008 22:28

Puttes blåbärsrutor
12 Bitar

3 dl Blåbär
2 dl Socker
50 g Smör; rumsvarmt
1 Ägg
1 1/2 dl Mjölk
2 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Kanel
1/2 Muskotnöt; riven
1 tsk Vaniljsocker
1 Citron; rivet skal av
1/2 dl Pärlsocker

Smörj och bröa en form, ca 20x20 cm . Blanda blåbären
med 1/4 av sockret. Rör resten av sockret med smöret. Tillsätt ägg. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och muskot.

Rör ner mjölblandingen och mjölken i smeten. Tillsätt citronskalet. Häll smeten i formen, skeda över blåbären.

 Grädda i 175° 45-50 minuter.

Strö över pärlsocker mot slutet av gräddningstiden.

Skär i rutor när kakan har svalnat.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards