Direktlänk till inlägg 16 maj 2012
Kall räkpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g kallt smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Ugn: 200°
Finfördela matfettet till en smulig massa i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta
raskt ihop till en deg. Lägg den i kallt att vila ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
Sätt lite aluminiumfolie runtom kanten och låt pajskalet vila på nytt i kylen
ca 15 minuter.
Ställ pajskalet mitt i ugnen och grädda det tills det ser färdigt ut ca 15 min.
Låt svalna och fyll sedan med denna kalla röra:
500 g skalade räkor
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad dill
1 krossad vitlök
cayennepeppar
salt
creme fraiche
Gör så här:
Hacka räkorna i bitar. Blanda räkor, finhackad rödlök, dill, cayennepeppar,
pressad vitlök och salt i en skål. Tillsätt creme fraiche strax före
serveringen och rör om (annars vattnar det sig).
Servera med en fräsch grönsallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|